Pages Menu
Categories Menu

Skihelm met vizier test en ervaringen

Je ziet het steeds meer op de piste: een skihelm met vizier. Omdat mijn oude skihelm na 10 jaar echt wel aan vervanging toe was en ik een skihelm met vizier mooier vind dan een helm met losse bril. Heb ik een uitgebreide zoektocht gedaan naar de beste skihelm met vizier.

In dit artikel heb ik mijn zoektocht en het uiteindelijke resultaat beschreven. Het artikel gaat verder onder het plaatje van de vizierhelm die ik uiteindelijk gekozen heb. Voor iedereen die snel wil weten wat de TOP 3 is, die staan hieronder:

 1. Bollé
 2. CP
 3. Decathlon

Wat is nou de beste vizier skihelm?

Skihelm met vizier kopenJa dat is dus voor iedereen anders. Maar mocht je zelf op zoek gaan naar de beste skihelm, kijk dan even hieronder naar de aandachtspunten voor het kopen van een goede skihelm met vizier:

 • De kleur van het vizier
 • Hoe breed is het vizier
 • Gepolariseerd of niet
 • Is de vizierhelm krasbestendig?
 • Hoeveel kost de vizier helm?
 • Kan je de vizieren omwisselen?
 • Gaat het vizier makkelijk open en dicht?
 • Past het vizier over mijn bril? (belangrijk voor brildragers)
 • Past de helm goed?

Handige skihelm met vizier test

Met deze vragen ging ik op zoek naar een mooi vizierhelm. Maar dat viel nog niet mee. Het aanbod is overweldigend. In kleur, categorie, soort lens en ook in prijs. Ik zag door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer. Gelukkig zag ik toen deze pagina met een handig overzicht van de beste skihelm met vizier. Een handige top 5 voor dames, heren en kinderen. Ook stonden er een hoop handige tips waar je op moet letten.

Ski vizierhelm

Mijn shortlist van skihelmen met vizier

Ik ben naar aanleiding van het artikel nog eens verder gaan kijken en en heb een lijstje gemaakt met vizier skihelmen die voor mij interessant zijn. Hieronder staan deze op een rijtje.

Bollé skihelm met vizier

Vizierhelm Bollé vond ik mooi geprijsd. Hij kost 180 euro, daar koop je geen losse helm en sneeuwbril voor. Bovendien zaten er twee verschillende lenzen bij

CP vizier skihelm

De Vizier skihelm van CP vond ik eigenlijk het mooiste. Hij kwam ook nog als beste uit de test, maar hij was wel prijzig. Meer dan 300 euro. Dat is een hoop geld. Deze skihelm heeft wel een meekleurend vizier. En een skibril van dat kaliber alleen al kost meer dan 250 euro.

Decathlon vizierhelm voor wintersporters

Het goedkope sportwarenhuis Decathlon verkoopt ook skihelmen met vizier. Voor minder dan 80 euro kan je daar gewoon een vizier skihelm kopen dat is nog minder dan een normale helm! Deze kwam op de shortlist omdat ik hier voor een klein bedrag even ervaring kan opdoen met zo’n ding.

skihelm met vizier voor brildrager

Van de shortlist naar de koop

De helmen op mijn shortlist verschilden veel. Omdat het nogal moeilijk is om op basis van een test een helm te kiezen heb ik ervoor gekozen om de duurste en de goedkoopste helmen te bestellen. Thuis te passen en dan de ander retour te sturen. Dat is misschien niet zo netjes. Maar werkt wel gewoon.

En mijn nieuwe skihelm met vizier is geworden…

Ratatatataaa… de helm van CP. Die zat zo lekker dat ik hem helemaal niet meer wilde terugsturen. Laat de winter maar komen. Ik ben er klaar voor. Ik heb gelezen dat het een koude winter wordt. En dat zelfs Piet Paulusma dat zegt. Alhoewel andere bronnen dat weer ontkrachten. Je weet het niet..  Ik kan bijna niet meer wachten op mijn wintersport. En de winter al ruiken 😉

Ervaringen na gebruik van de vizierhelm

Na mijn wintersport in Sölden eind januari zal ik mijn bevindingen aan dit artikel toevoegen.